• eerste foto
  • tweede foto
  • derde foto
  • vierde foto
  • vijfde foto

Adres

Oefentherapie Cesar
Bart Schopmeijer
Parallelweg 9
7822 GL Emmen 

Telefoon: 0591 61 51 02
E-mail: info@cesaremmen.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m Woensdag
8.15 uur tot 18.00 uur
Donderdag:
8.15 uur tot 21.00 uur
Vrijdag:
8.15 uur tot 12.00 uur

Veel zitten slecht voor de gezondheid

Mensen die langdurig zitten hebben een grotere kans om eerder dood te gaan dan mensen die maar een paar uur per dag zitten.

Het hogere risico op vroegtijdig overlijden doet zich ookvoor bi j langdurige zitters die bijvoorbeeld's avonds veel sporten of een gezond gewicht hebben.
Onderzoeker Hidde van der Ploeg van de Universiteit van Sydney heeft dat ontdekt bij onderzoek onder 222.497 Australische 45-plussers tussen 2006 en 2008.

Het bleek dat er 40 procent meer stelfgevallen waren onder mensen die minstens 11 uur per dag zitten vergeleken met mensen die minder lang op een stoel doorbrachten. Het laagste sterftecijfer was onder mensen die korter dan 4 uur per dag zitten.

Wandelen

De indruk is dat mensen die hun bureauwerk of tv-kijken verruilen voor wandelen of andere lichte activiteiten,daarmee langdurig hun gezondheid verbeteren. "Als we mensen iets vertellen over hoeveel lichaamsbeweging ze zouden moeten hebben,moeten we ook iets zeggen over vermindering van het aantal uren dat ze dagelijks zitten",zei Van der Ploeg,die eerder werkte aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De onderzoeksresultaten zijn geplaatst in het bladArchives of lnternalMedicine.

Van der Ploeg zegt dat zitten van invloed is op bloedvaten en metabolisme door het vet in het bloed en de afname van de goede variant van cholesterol. "Als je veel staat of wandelt,zijn je benen steeds in beweging. Dat helpt tegen glucose en vet in het bloed.Als je zit,gebeurt dit niet omdat je spieren niet actief zijn."

Helemaal zeker is het niet dat zitten op zichzelf het leven verkort,voegt de onderzoeker toe. Het kan ook zijn dat er andere niet-gemeten factoren zijn die meespelen. Maar de conclusies komen overeen met andere recente studies die stellen dat langdurig zitten schadelijk is voor de gezondheid.

Mark Tremblay,onderzoeker van het kinderziekenhuis in Oost-Ontario in Canada,stelt dat zitten slecht is. Leeftijd speelt daarbij geen rol,stelde hij. "Een half uur lichaamsbeweging vijf keer per week is geen garantie tegen chronische ziektes."
Zowel hij als Van der Ploeg adviseert mensen met bureaubanen om regelmatig op te staan,bijvoorbeeld als ze aan de telefoon zijn. "Drink genoeg water zodat de viermaal per dag naar de wc moet lopen. Wandel wat rond,zei Tremblay."

 

 

Praktijk foto's

  • praktijk 1
  • praktijk 2
  • praktijk 3
  • praktijk 4

Laatse nieuws op de website

  Logo-netwerk-chronische-pijn      

 Logo-de-oefentherapeut

 

Praktijkinformatie

 

Download algemene folder

Betalingsvoorwaarden

Download Chronische Lijst 

Klachtenregeling

 

Patiënttevredenheidsenquete

Tarievenlijst Oefentherapie 2019

AVG & Privacy regelement

© 2013 Oefentherapie Cesar

Webdesign: Dvhp Emmen

 

Online sinds mei 2003 

Bijgewerkt op 2 juni 2019